Γράφτηκε από 

ΔΙΑΦΟΡΙΚΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ

Το βιβλίο απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές που διδάσκονται θέματα Διαφορικών Εξισώσεων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από φοιτητές των τμημάτων της Σχολής Θετικών Επιστημών (Μαθηματικών, Φυσικής, Επιστήμης Υλικών) καθώς και της Πολυτεχνικής Σχολής (Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΗΥ, Πολιτικών Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών).

Υπάρχει μια συνοπτική και κατατοπιστική παρουσίαση της θεωρίας κάθε κεφαλαίου, αντιπροσωπευτικά λυμένα παραδείγματα και αρκετές ασκήσεις προς επίλυση. Στο Παράρτημα υπάρχει βασικό μαθηματικό τυπολόγιο για τις ανάγκες της μελέτης καθώς και οι απαντήσεις σε ορισμένες από τις άλυτες σκήσεις. Ενθαρρύνουμε τους αναγνώστες (φοιτητές θετικών επιστημών και πολυτεχνείων) στην εφαρμογή υπολογιστικών προγραμμάτων (MATLAB, MAPLE, MATHEMATICA) για την καλύτερη κατανόηση της ύλης.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από ερευνητές άλλων ειδικοτήτων που ενδιαφέρονται για κατανόηση θεμάτων διαφορικών εξισώσεων.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Συγγραφέας: ΡΟΘΟΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ / ΣΦΥΡΑΚΗΣ, ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ
  • Θέμα:

    ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΙΚΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ / ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΞΙΣΩΣΕΩΝ / ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ ΤΙΜΩΝ / ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ / ΘΕΩΡΙΑ ΕΥΣΤΑΘΕΙΑΣ

  • Λέξεις-Κλειδιά:

    ΔΙΑΦΟΡΙΚΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ,ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΞΙΣΩΣΕΩΝ,ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΕΥΣΤΑΘΕΙΑ ΛΥΣΕΩΝ ΔΙΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΞΙΣΩΣΕΩΝ,ΓΡΑΜΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΓΡΑΜΜΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΙΚΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ,ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ,ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ ΤΙΜΩΝ

  • URI: http://hdl.handle.net/11419/3912
  • isbn: 978-960-603-293-6

Επικοινωνία

Υπηρεσία υποβολής ερωτήσεωνΜέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 - 17:00