Γράφτηκε από 

ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ

Το βιβλίο ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ - τεχνική, τακτική, ασκησιολόγιο, κανονισμοί, καλύπτει ένα σημαντικό εύρος θεμάτων απαραίτητων για τον φοιτητή, αλλά και τον σημερινό ή μελλοντικό προπονητή, των Ελληνικών ΤΕΦΑΑ.
Τα περισσότερα βιβλία που χρησιμοποιούνται σήμερα στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο καλύπτουν μέρος μόνο της σχετικής θεματολογίας ενός αθλητικού αντικειμένου. Το συγκεκριμένο βιβλίο προσεγγίζει το άθλημα της Αντισφαίρισης περισσότερο ολικά και σαφώς πιο πρακτικά, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες των εκπαιδευομένων για θεωρητική γνώση και τη σύνδεση της με την πρακτική εξάσκηση, αλλά και στην ανάγκη για προσαρμογή του τρόπου διδασκαλίας στα σύγχρονα δεδομένα.

Στη θεματολογία του βιβλίου περιλαμβάνεται ένα ευρύτατο φάσμα θεμάτων, από την γνωριμία με την ιστορία, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τους κανονισμούς του αθλήματος και την μεθοδολογία της διδασκαλίας του μέχρι την περιγραφή της τεχνικής των κτυπημάτων, την εξέταση της τακτικής του παιγνιδιού και την παροχή μεγάλου αριθμού ασκήσεων απαραίτητων κατά την εκπαιδευτική και προπονητική διαδικασία.

Στόχος του βιβλίου είναι η παρουσίαση με απλό και κατανοητό τρόπο όσο το δυνατόν περισσότερων πλευρών του αθλήματος ώστε να καλύψει επαρκώς το γνωστικό αντικείμενο της Αντισφαίρισης στα ΤΕΦΑΑ. Παράλληλα φιλοδοξεί να αποτελέσει ισχυρή βάση για την μελλοντική διεύρυνση των γνώσεων και ικανοτήτων για όσους επιθυμούν να ειδικευτούν στην προπονητική του αθλήματος.

Πιστεύω ότι το βιβλίο αυτό εκπληρώνει τον εκπαιδευτικό του ρόλο αλλά και αποτελεί ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εγχειρίδιο για τους φοιτητές, και όχι μόνο, των Ελληνικών ΑΕΙ με σκοπό την αύξηση των γνώσεων αλλά και τη βελτίωση της καθημερινής πρακτικής τους είτε βρίσκονται στον χώρο της εκπαίδευσης, είτε στο γήπεδο του τένις.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Συγγραφέας: ΓΡΙΒΑΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  • Θέμα:

    ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ / ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

  • Λέξεις-Κλειδιά:

    ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ,ΤΕΧΝΙΚΗ,ΤΑΚΤΙΚΗ,ΑΣΚΗΣΙΟΛΟΓΙΟ,ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

  • URI: http://hdl.handle.net/11419/3771
  • isbn: 978-960-603-189-2

Επικοινωνία

Υπηρεσία υποβολής ερωτήσεωνΜέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 - 17:00