Γράφτηκε από 

Τα Οικονομικά του Επαγγελματικού Αθλητισμού

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε προπτυχιακούς (κυρίως) φοιτητές Οικονομικών Επιστημών αλλά και σε μεταπτυχιακούς φοιτητές Δίοικησης Επιχειρήσεων. Σκοπός του βιβλίου είναι είναι να κατανοήσουν οι αναγνώστες την μεθοδολογία προσέγγισης και τα εργαλεία ανάλυσης των οικονομικών του επαγγελματικού αθλητισμού, με έμφαση στην λειτουργία των επιχειρήσεων/συλλόγων και των αγορών/πρωταθλημάτων των ομαδικών αθλημάτων (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, κ.λ.π). Τα πλέον σημαντικα οικονομικά χαρακτηριστικά, που προσδίδουν στην βιομηχανία αυτή ιδιαίτερο χαρακτήρα και οδηγούν στην ανάγκη για εξειδίκευση του αντικειμένου, είναι:
Πρώτον, οτι, κατ'αντιδιαστολή με τις υπόλοιπες οικονομικές δραστηριότητες, περισσότερες της μίας παραγωγικές διαδικασίες που συντελούνται απο διαφορετικές επιχειρήσεις/συλλόγους, είναι απαραίτητες προκειμένου να προσφερθεί ένα (αθλητικό) προϊόν.
Δεύτερον, οτι άν η αποτελεσματικότητα των παραγωγικών διαδικασιών των επιχειρήσεων/συλλόγων απέχει κατα πολύ
τότε το προϊόν (πρωτάθλημα) αυτό γίνεται λιγότερο ελκυστικό. Οι ιδιότητες αυτές προσδιορίζουν με τη σειρά τους ιδιαίτερα θεωρητικά ερωτήματα/προβλήματα προς επίλυση, και οδηγούν στην ανάγκη για διαφορετικές παρεμβάσεις/ρυθμίσεις στις αγορές αυτές συγκριτικα με τις υπόλοιπες (συμβατικές) αγορές.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Συγγραφέας: ΒΛΑΣΣΗΣ, ΜΗΝΑΣ
  • Θέμα:

    ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ / ΜΙΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ / ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ / ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ, ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ / ΑΛΛΑ ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

  • Λέξεις-Κλειδιά:

    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

  • URI: http://hdl.handle.net/11419/711
  • isbn: 978-960-603-035-2

Επικοινωνία

Υπηρεσία υποβολής ερωτήσεωνΜέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 - 17:00