Κάλλιπος

kallipos logo kallipos

Συχνές Ερωτήσεις

Η Δράση ΚΑΛΛΙΠΟΣ είναι η πρώτη ολοκληρωμένη προσπάθεια για την εισαγωγή του ηλεκτρονικού, διαδραστικού, πολυμεσικού βιβλίου στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Ο κύριος στόχος της Δράσης είναι να διαθέτει τα βιβλία σε όλους με ανοικτή πρόσβαση.

Είναι η ηλεκτρονική μορφή ενός βιβλίου που μπορεί να αναγνωστεί πλήρως σε έναν υπολογιστή ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή που επιτρέπει την προβολή και επεξεργασία των τύπων που υποστηρίζει ο ΚΑΛΛΙΠΟΣ (pdf, epub, …)

Ναι! Το 100% των βιβλίων που υπάρχουν στο αποθετήριο ΚΑΛΛΙΠΟΣ διατίθενται ελεύθερα και ολόκληρα για να τα κατεβάσουν οι χρήστες!

Το περισσότερα από τα βιβλία που υπάρχουν στον ΚΑΛΛΙΠΟ είναι εκπαιδευτικής φύσης και πολλά από αυτά συνιστώνται από καθηγητές για τα μαθήματά τους. Έχουν λάβει ISBN και κωδικό ΕΥΔΟΞΟΥ, οπότε βρίσκονται στους σχετικούς καταλόγους.

Όλα τα βιβλία βρίσκονται στο Αποθετήριο , όπου μπορεί κανείς να τα αναζητήσει, είτε ως ολόκληρα συγγράμματα, είτε στη μορφή αυτοτελών κεφαλαίων.

Εάν έχετε έτοιμο ένα βιβλίο ή σκοπεύετε να συγγράψετε, υπάρχουν δύο τρόποι να διατεθεί τελικά αυτό μέσω του Αποθετηρίου ΚΑΛΛΙΠΟΣ:

  1.  να λάβετε μέρος σε κάποια ανοικτή Πρόσκληση συγγραφής (όταν υπάρχει ενεργή)
  2.   Να προσφέρετε  το βιβλίο σας για δωρεάν διάθεση σε ψηφιακή μορφή. Σε κάθε περίπτωση, τόσο η Πρόταση συγγραφής όσο και το ίδιο το βιβλίο αξιολογούνται από την Επιστημονική Επιτροπή ως προς την εκπαιδευτική/επιστημονική αξία και συνεισφορά.

Δειτε περισσότερες πληροφορίες εδώ ή πηγαίνετε κατευθείαν στις Προσκλήσεις .

Είναι οι ανοικτές περίοδοι όπου μπορεί ο καθένας να υποβάλλει αίτηση για το βιβλίο του, εφόσον εντάσσεται σε κάποια από τις ομάδες δικαιούχων. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ .

Μπορείτε να δείτε εδώ όλες τις διαθέσιμες επιλογές για επικοινωνία με το προσωπικό μας.

Στην περίπτωση που δεν βρείτε την ερώτησή σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Εάν θέλετε να δείτε τις πιο Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις σχετικά με τη συγγραφή, μπορείτε να κατεβάσετε το αναλυτικό PDF .